Online hypotheekadvies of toch die ‘ouderwetse’ adviseur aan tafel?

Online hypotheekadvies of toch die ‘ouderwetse’ adviseur aan tafel?

Online hypotheek advies

Er bestaan al talloze ‘online’ aanbieders welke hypotheken via de digitale snelweg aanbieden. Dit kan zijn via een webcam of volledig online hypotheekadvies waarbij er misschien hoogstens even iemand belt om zaken te verifiëren. In principe voor men die erg handig is met de PC en vertrouwen heeft in zijn algemene kennis een goed alternatief. Waarschijnlijk ook een voordeliger alternatief dan het ‘face to face’ traject. Zeker bij een starter kan het een uitkomst zijn.  Of men die niet graag een adviseur over de vloer heeft of geen tijd heeft om ergens op een advieskantoor langs te komen op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur. Al met al geen slechte ontwikkeling en een mooie weg voor een bepaalde groep klanten. Er zijn al veel discussies te lezen op internet over deze digitale hypotheek(snel)weg. 

‘Face to face’ hypotheekadvies

Een grote groep klanten hebben nog echt behoefte om een hypotheekadviseur te spreken. Vooral omdat het hele aankooptraject van een woning een spannende periode is. Niet alleen de hypotheek met alle randzaken erbij maar ook vooraf al. Kan ik het wel lenen? Als ik deze woning koop wat kan ik daarvan dan lenen? Moet ik eigen geld inbrengen en is dat dan verstandig? Daarnaast gaan mensen scheiden en willen opnieuw weer een woning aankopen. Hoe zit het dan fiscaal met die hypotheek? Men heeft hier vaak behoefte aan een stuk begeleiding. Voor men die al jaren een hypotheek heeft kunnen er ook verschillende hypotheekvormen mogelijk zijn. Een goed advies kan een klant dan al veel besparen op de lange termijn. Hypotheekregels veranderen ook veel waaronder ook de NHG regels. Conclusie is wel dat advies voorlopig niet uit zal sterven. 

Nazorg hypotheek

Tevens kan het voordeel van een adviseur zijn dat wanneer de hypotheek gesloten is er ook actief nazorg gegeven kan worden op die dan bestaande hypotheek. Denk aan algemene nieuwsberichten van de hypotheekmarkt, verlagen van de rente als de woning meer waard is geworden of er aflossingen zijn gedaan op de hypotheek, renteverlening, rentemiddeling of gewoon de risicoverzekeringen weer updaten. 

Ook kan de adviseur meteen je schadeverzekeringen regelen dus alles onder 1 dak principe.

Goed dus om na te denken wat het meeste bij je past. Hypotheekadvies online of gewoon nog via die adviseur samen aan tafel.